Prežite jar bez úhony!

Prišla jar a môžete sa začať lopotiť na záhrade a v sade, hnať sa lesom v teniskách alebo na bicykli po hrádzi, upratovať garáž a pivnica a vyhadzovať staré veci – ale buďte pri tom všetkom opatrní. Experti z Americkej ortopedické spoločnosti upozorňujú, že jarné aktivity spôsobujú veľký podiel na všetkých úrazoch. V USA bolo […]

Zaváranie cukiet

Cukiety sú bezpochyby skvelé a ich pestovanie je natoľko nenáročné, že je možné na záhradách prakticky po celej Českej republike uvidieť vo veľkom množstve. Určite treba tiež mimo pestovania cukety upozorniť na jej kuchynské využitie. Cukety nie nadarmo patrí medzi známe kulinárske špeciality v mnohých prevedeniach. Klasikou je najmä buchta z cukiet, cukeťák alebo iné […]

Paradajkový dzus

Paradajkový dzus 1. Plné Zrelá paradajky umyjeme pod sprchou, rozkrájame, podlejeme primeraným množstvom vody rozvaríme PRI teplote 90 ° C.Po rozvarenia hmotu prepasírujeme najskôr na sitech s väčšími otvormi potom na sitech s otvormi Tak malými, aby sme na Nich zachytili aj jadérka.Takto získanú dreň , nebolí pretlak, môžeme este rozmixovať, aby sme dosiahli čo najjemnejšie konzistencie. Na 1 […]

Šťava zo zeleného jačmeňa

Čo obsahuje šťava zo zeleného jačmeňa? Kvalitné bielkoviny z aminokyseliny – tvoria podstatnú časť Živé hmoty SÚ cenným základným stavebným kameňom Všetkých buniek v ľudskom Tele. Minerály – potrebne pre správnu funkciu enzýmov (Ktoré sa zúčastňuje väčšiny biochemických procesov v tele), ktorých nedostatok môže spôsobiť rôzne ochorenia Ako JE osteoporóza (Chýba vápnik) Alebo poruchy krvotvorby […]

Čerstvé jablčné pyré

Opadané ovocie alebo zrelá jablká umyte, jadrovníky vypichne. Jablká nakrájame na štvrtky. Zlá miesta dosť široko vykrojte. Šupky a jadrovníky pokiaľ možno ďalej spracujte, pretože v nich je ešte veľa šťavy a vitamínov. Tip pre labužníkov Surové jablkové pyré V mixéri alebo drviči pripravte z jabĺk jemnej pyré. Zmiešajte ich s trochou citrónovej šťavy, aby […]