Záhradnícky guláš s jablkami

Ingrediencie na prípravu

  • 500 g bravčového pliecka
  • soľ
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masti
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 300 g jabĺk
  • 1 lyžička majoránky
  • 100 ml bieleho vína
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička cukru

Príprava

Očistenú a umytú bravčovú pliecko osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kocky. Potom je ľahko obalíme v hladkej múke. V hrnci rozohrejeme masť a mäso na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán. Teplotu znížime, opečené mäso podlejeme trochou horúceho vývaru a zakryjeme pokrievkou. Kocky dusíme zvoľna takmer domäkka a podľa potreby podlievame vývarom. Jablká umyjeme, ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na kocky. Pridáme k takmer mäkkému mäsu, okoreníme majoránkou a spoločne povaríme. Úplne nakoniec pridáme do guláša biele víno, cukor, soľ a korenie a už len krátko necháme prejsť varom. Ako opřílohu podávame čerstvé chrumkavé žemle alebo plátky francúzskej bagety.