Jablkový štrúdľa s jablkami

Čo budeme potrebovať?

  • lístkové cesto
  • Jablká (asi 4-5 ks)
  • škorica
  • cukor kryštál
  • strúhanka
  • hrozienka
  • Orechy (vlašské)
  • vajcia

Postup prípravy štrúdľu

1) Lístkové cesto rozdelíme na dva diely a poriadne rozvaľkáme (cesto by malo byť po rozvaľkanie čo najtenšie).

2) Cesto posypeme vrstvičkou strúhanky (aby nevytiekla jablčná šťava). Jablká nastrúhame a zmiešame ich s hrozienkami a orechy. Jablčnú zmes položíme na cesto so strúhankou.

3) Posypeme škoricou a cukrom.

4) Cesto zavinieme a tým vytvoríme štrúdľu. Potrieme vajcom. Pečieme asi 20 minút v predhriatej rúre (asi 200 ° C) a občas znovu pretrieme vajcom.
VIDEO: Postup pri príprave